ماه آخر سال هست و من هم به عنوان کتابدار کتابخانه بایستی پیگیری کتابهای تاخیری باشم.طبق وظیفه و طی لیست پرینت گرفته شده از سامانه کتابخانه ،متوجه لیست تاخیرات شدم .باور کنید شوکه شدم.یک کتابخانه کوچک و اعضای کم .چطور این همه تاخیرات داشته باشد.
البته چون چند کتاب روانشناسی رو خوندم مثلا کتاب زندانیان باور : راهنمای کاربردی تغییر باور اثر متیو مکی رو خوندم و فهمیدم که باورم همیشه باید مثبت باشه( ا ین کتاب در کتابخانه موجوداست و می تواند برای همه گروه سنی مفید باشد.ارزش یک بار خواندن را دارد) این تاخیرات را ناشی از عدم پیگیری خودم دانستم و با خودم گفتم شاید من بهشون نگفتم که تاریخ برگشت کتابها چه تاریخی است تا بندگان خدا نسبت به تحویل کتابها اقدام نمایند.
خب با همین دید مثبت برای بار اول به همه آنها از طریق سامانه پیامکی کتابخانه به شماره 500029222519 ارسال کردم با این مضمون" عضو گرامی به علت آمارگیری پایان سال،خواهشمند است نسبت به تحویل کتاب تاخیری خود اقدام فرمایید" از حسن همکاری متشکرم"
منتظر ماندم تا با این اقدام حداقل نصف کتابها برگشت داده شود.
از 80 مورد در مرحله اول 2 نفر اقدام به برگشت کتابهای خود نمودند.که بجاست از
سرکارخانم زهره الله آبادی و آقای عباس حکم آبادی فرزند یحیی
کمال تشکر را داشته باشم.
برای بار دوم تصمیم به زنگ زدن نمودم حال هزینه تلفن به کنار ولی وقت تلف کردن بود چرا که بعد از تماس بیشتراز خود افراد با اپراتورها جواب شنیدم
ایرانسل- همراه اول .و ...
*مشترک مورد نظر دردسترس نیست.
*شماره های دریافتی مخاطب مسدود می باشد
* شماره مورد نظر خاموش می باشد
بگذریم از اون افرادی که موفق شدم تماس بگیرم یا شماره پدرشان بود که یا اصلا ازوجود کتابخانه مطلع نبودند ویا بسیاری در زمینهای کشاورزی و آبیاری و بعضا در آنطرف کوههای پایین حکم آباد مشغول شغل شریف چوپانی بودند .و به طور صد در صد تا به منزل برسند فراموش می کنند به فرزند خود تعهد در هرکاری یا عدم خیانت درامانت را بیاموزند.
اندک کسانی که خودشان بودند صحبت کردم به تعداد 5 نفر کتابهای خود را از طریق دوستان و یا آشنایان به کتابخانه فرستاند.بگذریم دوباره تصمیم گرفتم پیامک ارسال کنم واین کار را انجام دادم ولی باز هم تاثیری نداشت.واقعا کلافه شده بودم دیگه.
ولی از قضا که بسیار نسبت به کتابها تعهد دارم در یک مورد تصمیم گرفتم به منزل شخصی یکی از اعضای پسر که بسیار به اصطلاح مظلوم و ساده و عضو فعال بسیج هم بود رفتم و مادر گرامی شان در را باز کردند خودم را معرفی کردم و درخواستم را گفتم و کمی توضیح که نباید نسبت به کتاب اینقدر بی تفاوت باشیم.که نیم ساعت بعد کتابها را از طریق یکی از دوستان خود به کتابخانه فرستاد.
من مانده ام که این افراد بی انضباط چگونه می توانند زندگی سالمی داشته باشند در صورتی که اصل انسان بودن به نظم آن می باشد.
آیا حتما باید به منزل مراجعه کنم .چرا باید حتما چندبار از هزینه خود شما ها چند بار زنگ و چند بار پیامک بزنم بعد کتاب را تحویل دهید.
مگر نه این است که دین ما اسلام است و چقدر به بحث امانت تاکید شده است.
چرا من به عنوان کتابدار بیشتر وقتم به جای ثبت کتاب های جدید و مشاوره به مراجعه کنندگان باید درگیر جمع آوری کتاب کتابخانه باشم .
آیا بهتر نیست با به موقع آوردن کتابها به یکدیگر کمک نماییم.
امیدوارم در سال جدید دیگر شاهد چنین بی نظمی هایی نباشیم.
داشتم مجله های تازه رسیده را ثبت می کردم که خانم ... با دختر دایی اش اومدن کتابخانه. چند دقیقه ای داخل قفسه ها رو می گشتند و به کتابها نگاه می کردند .میدونستم که دنبال کتاب خاصی می گردن و لازم دونستم ازشون بپرسم .وقتی پرسیدم با لحنی خاص گفتند کتابای مربوط به سرطان کجا بودند؟
کتاب ها رو بهشون نشون دادم و یکی از اونا رو برداشت .
واقعا جا خوردم و یاد بیماران سرطانی افتادم اونم تو این زمانی که همه به فکر شادی و عید و مسافرت هستند.
خدایا به همه اونا شفا بده...
خدایا به خانواده همه اونا صبر بده...
خدایا اونی هم که این کتاب امانت برد ایشاا... همیشه سالم و تندرست باشه...
لازم به یاد آوری است کتابهای مربوط به راهنمای بیماران سرطانی در کتابخانه موجود می باشد.
راستش اولا که میومد کتابخونه با خودم میگفتم ببین دنیا برعکس شده ...آخه تو میای کتابخونه چکار؟ بدردت نمیخوره.تو این شهر اینقدر آدمای با سواد هستن که جایی برای شما که سواد نداری هیچ بلکه از نظر ذهنی هم مشکل داری ، تو کتابخونه نیست.
آره اصغر آقا میگم همه حکم آبادی ها اعم از پیر و جوون اون میشناسن 50 سال سن داره. عقب مانده ذهنی هم هست.ولی تازه می فهمم عاشق کتاب است.کتابی که خیلی خیلی از عاقلای این مملکت ازش فرار می کنند.خودمم میگم به کسی جسارت نمیکنم. یکبار دیده بود که اندک انسانهای با سواد برای حق عضویت 5000 تومان برای یک سال میدن اومد کتابخانه و با زحمت فراوان ( آخه بنده خدا نمیتونه خوب صحبت کنه) به من فهماند که میخواست عضو کتابخانه بشه و پولی هم دستش بود که می گفت 35 تومانه و من میخام عضو کتابخانه بشم .منم خواستم دلشو نشکنم پول که نگرفتم ازش ولی گفتم تو عضو کتابخانه ای و هر وقت خواستی میتونی بیای کتابخانه و حتی کتاب هم ببری خونتون.
باورتون نمیشه از اون موقع هر روز یک بار میاد کتابخانه و حداقل 10 دقیقه ای تو کتابخانه میشینه و به کتابا نگاه می کنه و جالب تر اینکه به جلد کتابا نگاه میکنه و از م میپرسه این مربوط به چیه .کاری که خیلی کم پیش میاد کسی این کارو انجام بده.
و اینکه چند بار که تو کتابخانه و در بیرون نمایشگاه کتاب بوده ، امکان نداشته اصغر آقا سری به نمایشگاه نزنه و حتی یکبار دو کتاب هم از نمایشگاه خریداری کرد که واقعا تعجب منو بر انگیخت.
و حالا وقتی گزارش سامانه کتابخانه رو نگاه می کنم می بینم فعال ترین عضو 44 مرتبه در طول سال به کتابخانه اومده و کتاب به امانت گرفته ،
میخام با افتخار علی اصغر حکم آبادی فرزند عبدالحسین را با مراجعه تقریبا 255 بار به کتابخانه به عنوان عضو نمونه کتابخانه
شادروان امیر مسروری حکم آباد معرفی نمایم .
اصغر آقا در حال خواندن کتاب باید ها و نبایده (امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن) اثر شهید آیت الله دکتر بهشتی می باشد.
و این عکس درتاریخ امروز 24 اسفند ماه می باشد در حالی که همه به فکر عید و سال جدید هستن و حتی دانش اموزان و مخصوصا
کنکوری ها هم درس و مدرسه را فراموش کردن اصغر آقا داره مطالعه می کنه.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آیین گرامیداشت یازدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صبح امروز، هفدهم اسفند ماه با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ دکتر سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی؛ و برخی از چهره های فرهنگی کشور، کتابداران و دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.
در این مراسم، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ضمن تقدیر از علیرضا مختارپور به عنوان مدیرکل نهاد و دوستی قدیمی، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: هیچ وقت خودم را در جمع کتابداران غریبه نمی بینم، انگار از خانواده خودم هستند. هر کسی که اهل خواندن است، با من هم قبیله است. چراکه در همه عمر دستانم بیش از هر چیز با کتاب سر و کار داشته است.
وی در ادامه چرایی کتاب، کتابخوانی، کتابخانه و کتابدار را مورد پرسش قرار داد و در پاسخ به آن گفت: اگر بپذیریم که به قول مولانا انسان همه اندیشه است، در آنصورت کتاب، به عنوان ابزار انتقال اندیشه، با ذات انسان ارتباطی ناگسستنی دارد. انسان از این جهت که جسمی از گوشت و خون و پوست دارد، با سایر حیوانات یکی است، آنچه ما را از سایر حیوانات ممتاز می کند، داشتن اندیشه است. اختراع زبان، ابداع خط و کتاب باعث شده این اندیشه، قابلیت انتقال پیدا کند. اینکه انسانی بتواند فکرش را با علائمی به نام خط به همه اعصار و آفاق منتقل کند، پدیده ای حیرت انگیز است؛ و کتاب وسیله این انتقال اندیشه است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: جامعه ای که کتابخوان باشد و کتابخوانی در آن فرهنگ شده باشد، جامعه ای صاحب بصیرت و آگاهی است. چنین جامعه اهل مطالعه ای را که با انواع افکار آشنا هستند، نمی توان به آسانی فریب داد. این جامعه ای است که لیاقت تصمیم گیری برای خود را پیدا می کند.
وی ادامه داد: در کتابخانه امکان دسترسی آسان به کتاب وجود دارد. این روزها کتاب روز به روز گرانتر می شود و کتابفروشی و نشر شغلی در معرض خطر ورشکستگی است. این گرانی کتاب، خرید و تهیه آن را دشوار می کند؛ و هر چه به مشکلات اقتصادی مردم اضافه می شود، از مخارج فرهنگی می زنند و کارهای فرهنگی را به اجبار کم یا حذف می کنند. اما کتاب را نمی توان حذف کرد. ما باید مشکل را با گسترش کتابخانه ها علاج کنیم.
حداد عادل با اشاره به سال های خدمت خود در آموزش و پرورش، از دانش آموزان مناطقی گفت که غیر از کتاب درسی، تصور دیگری از کتاب نداشتند و این وضعیت را در قیاس با ساکنین مناطق شهری مورد توجه قرار داد. وی بر این اساس بر ضرورت دسترس پذیر کردن کتاب در روستاها و مناطق محروم تأکید کرد و کتابدار و کتابخانه را عامل برقراری عدالت اجتماعی در این حوزه دانست.
ایشان خطاب به کتابداران گفت: شما عامل برقراری عدالت اجتماعی هستید، پس قدر خود و نهاد خود را بدانید. شما باید در درجه اول سراغ کسانی بروید که نه استطاعت خرید کتاب دارند، نه دسترسی به کتاب، و نه حتی انگیزه ایبرای مطالعه دارند.
حداد عادل با تشبیه شغل کتابدار به مدیر داروخانه، بر اهمیت کار وی در راهنمایی کاربران به منظور یافتن محتوایی متناسب با نیاز تأکید کرد.
وی عدم تناسب کتاب با مکانی که کتابخانه در آن قرار گرفته است را، یکی از مشکلات موجود کتابخانه ها عنوان کرد و افزایش بهره وری کتابخانه ها را با تدبیر در اینکه هر کتابخانه به چه نوع کتابی نیاز دارد، پیشنهاد داد و گفت: انتخاب کتاب مناسب برای کتابخانه، کمک به کتابدار و کتابخوان است.
حداد عادل با تأکید بر ضرورت عاقلانه و منطقی بودن ممیزی، و نه ماشینی بودن آن، خطاب به کتابداران گفت: شما انشاالله با کتاب های خوب، مراجعین را، خاصه در مناطقی که دسترسی به آثار مکتوب کم است، کمک کنید تا این ملت یکجا رشد کند. من بر این باورم که ایران باید به رشد یکپارچه ای برسد. چراکه در غیر اینصورت، عدم رشد یک منطقه، سایر نقاط را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
غلامعلی حداد عادل در خاتمه اعتلای بصیرت و فرهنگ را وظیفه کتابداران دانست و برای تمامی آنان آروزی موفقیت کرد.
گفتنی است، آیین گرامیداشت یازدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صبح امروز، هفدهم اسفند ماه، در تالار رودکی واقع در خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، جنب تالار وحدت برگزار شد.
«مطلب شفیعی» شهید 20 ساله از شهدای کربلای هشت شلمچه، و از اهالی یکی از روستاهای شهرستان بهاباد یزد و دانشجوی دانشگاه امام صادق تهران بود که پدر 84 ساله و مادر 82 ساله این شهید تنها منزل مسکونی خود را با زیربنای 230 مترمربع وقف نهاد کتابخانه های عمومی کشور کردند. این کتابخانه با 251 عضو و 9825 نسخه کتاب، طی سفر هفته گذشتهی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به استان یزد افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
جلسه انجمن ادبی امروز عصر با کمی تاخیر ساعت 55/15 دقیقه به مدیریت مهندس احسان عباس آبادی شروع گردید.
آقای احسان پس از خوش امدگویی به حضار و تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا قطعه شعر خود را تقدیم به حضرت صاحب الزمان نمود که بسیار زیبا بودند. دو تن از دوستان نیز شعرهای آیینی در مورد شهادت ام ابیها خواندند که واقعا جای تقدیر دارد که حضار به فیض کامل رسیدند.
آقای مهندس مهدی علیپور نیز طبق معمول از دفتر شعر خود به صورت تصادفی دو شعر انتخاب نمودند که مثل همیشه سرشار از احساس بود.مانند:
در شبی مهتابی دخترک قالیباف....
فراموش کردم این شعر را از ایشان بگیرم و حتما درفرصتی بهتر دروبلاگ همین پست قرار خواهم داد تا همگان لذت ببرند.انصافا زیبا ودلنشین بود و بنده محو معنی این شعر بودم و خاطرات شیرین گذشته برایم نمایان شد.
خانم فاطمه حکم آبادی مطلبی در قالب خاطره –داستان ارائه دادند با مضمون بهمن 57 در حکم آباد. که قصد داشتند در ایام دهه فجر بخوانند که به علت عدم تشکیل جلسه انجمن در ان تاریخ الان خوانده شد و بسیار هم شیرین بود و ایام سالهای دور حکم آباد برایمان مصور شد.
خواندن این مجله را به جوانان و زوج های جوان توصیه می کنم
یکی از بهترین مجلاتی است که تا به حال خوانده ام و با یکبار خواندن آن ،خودتان منتظر شماره جدید آن خواهید بود
مخصوص روانشناسی و مشاوره می باشد.
اگر اخبار پزشکی و تازه های پزشکی را دنبال می کنید و می خواهید خود بیماری خود را درمان کنید حتما این هفته نامه را بخوانید
مطمئنا مفید خواهد بود.
علاقمندان به داستان و ادبیات بخوانند .در هر شماره چند داستان شاخص توسط اساتید برجسته نقد می شوند و اصول داستان نویسی نیز در آن بیان می شود.این مجله بصورت ماهنامه منتشر می شود.
از نامش پیداست که اجتماعی و علمی و فرهنگی است.البته اطلاعاتی مستند که بسیار جذاب هستند.مثلا دراین شماره که تصویرش در بالا آمده خاطراتی از کریسمس سال 1914 سربازان آلمانی و انگلیسی در جنگ جهانی را منتشر کرده بود که بسیار جالب بود و همچنین مصاحبه ای که با فریدون بیگلری مسئول بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران انجام شده بود بسیار جالب بود.
به صورت هفتگی چاپ می شود و به نظرم غنی ترین مجله موجود می باشد.چون مربوط به یک موضوع خاص نمی شود
دانشجویان دنبال کنند و این مجله از انتشارات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه می باشد.و حتما در دانشگاه با این مجله آشنا هستند و دنبال می کنند عیلهذا در مواقع لازم می تواننداین مجله فرهنگی اجتماعی و دانشجویی را از کتابخانه هر ماه به امانت بگیرند.
از جمله اهم موضوعهای چاپ شده در شماره اخیر که دی و بهمن در یک جلد منتشر شده است :
تبارشناسی فتنه از صدر اسلام تا فتنه 88
60 سال شکنجه ایرانیان توسط آمریکا
اعتقاد به مهدویت
و چگونه علاقه خود را به دختر یا پسر مورد نظرمان ابراز کنیم؟
اللهم عجل لولیک الفرج
منتظران موعود حتما بخوانند تا منتظر واقعی باشند
و لازم است به جای دعا کردن حداقل مطالب مربوط به وظایف منتظران درزمان غیبت را از این مجله یا کتب دیگر بخوانند.
و اما آشپزباشی هر ماه یک شماره و انواع مختلف شیرینی غذا و دسر
و البته در شماره بهمن ماه بحث درست کردن شیرینی خانگی مشهود است.
بانوان و دختران جوان حتما این مجله را دنبال کنند.
پیام زن البته پیام زن ایرانی
و موارد تربیتی مخصوص مادران ایرانی که بسیار آموزنده می باشد.
و اما مجلات زیبا و خواندنی برای کودکان
مادران و اولیای محترم پیش دبستانی و ابتدایی از مجلات کودکان جهت باهوش شدن کودکان استفاده کنید.مطالب تصویری ،داستان کوتاه،شعرهای بچه گانه، چیستان ، لطیفه و تست هوش همه و همگی در مجلات کودک.
جلسه انجمن ادبی پنجشنبه هفته قبل با 6نفر تشکیل شد.
جای تقدیر دارد از آقای مهدی علیپور و محمد حکم آبادی و علی احمدی خانم ها فاطمه حکم ابادی و خانم مرضیه حاتم مقدم و نیز دانش آموز گرامی زهرا حکم ابادی که با حضور خودباعث تشکیل انجمن ادبی ققنوس گردیدند.
انصافا اشعار زیبایی خوانده شد بخصوص شعر زیبای خانم زهرا حکم آبادی.
در انتها نیز حضار به بحث و گفتگو پیرامون چرایی و چگونگی تشکیل انجمن در سال 94.
مجموعا چند نویسنده را در تاریخ سراسر کش ورهای جهان میتوان یافت که تشییع جنازه آنها با حضور صدها هزار نفر از مردم برگزار شده باشد؟ نویسنده "گوژ پشت نتردام" چنین منزلتی نزد خوانندگان آثار خود داشت و آثار او 130 سال پس از مرگش هنوز به زبانهای مختلف دنیا ترجمه میشوند. ویکتور هوگو نویسنده بزرگ فرانسوی 212 سال پیش در چنین روزهایی متولد شد، 83 سال عمر کرد واگر همه نوشتههایش را به همه روزهای عمرش تقسیم کنیم، درخواهیم یافت که او در هر روز عمر خود یکصد سطر نثر و بیست سطر نظم نوشته است. "گوژپشت نتردام" و "بینوایان" جهانیترین آثار هوگو هستند که اندوه و بینوایی را شایسته انسانها نمیدانست و مبلغ و مروج سادهزیستی و شادمانی بود، زیرا عمیقاً باور داشت که مردمدوستی و مهرورزی انسان را به خدا نزدیک میکند. هوگو، بزرگترین شاعر طول تاریخ فرانسه و در عرصه داستاننویسی و درامنویسی بنیانگذار مکتب رومانتیسم است و اندیشههای سیاسی و هنری دوران پس از رنسانس به وضوح در آثار وی بازتاب یافتهاند.
اولین قصه بلند هوگو "بوگ جارگال" نام داشت که در بیست سالگی وی منتشر شد. سال بعد باانتشار کتاب "نوتردام دوپاری" یا "گوژ پشت نتردام"که دومین اثر مهم او پس از بینوایان است به شهرت فراگیر نایل شد و شش سال بعد درام معروف " کرامول" را نوشت. مقدمهای که هوگو بر درام "کرامول" نوشته است اهمیتی هموزن خود کتاب دارد زیرا در این مقدمه در واقع مرامنامه مکتب رومانتیسم ارائه شده و همین مقدمه به عنوان نشانه استقلال مکتب رومانتیسم شناخته شده است. هوگو در این مقدمه مینویسد: "بشر در طول حیات خود،پیوسته یک نوع تمدن و یک نوع جامعه نداشته است. بشریت مانند هر یک از افراد خود، بزرگ شده، بالیده، به بلوغ رسیده و آن گاه به پیری پرعظمت خود رسیده است." آنگاه با مرور ادوار مختف ادبی آغاز عصر رومانتیسم را به عنوان مرحله جدیدی از تاریخ بشری اعلام میکند و به تبیین عناصر و نشانههای آن میپردازد. به دنبال انتشار "کرامول" و مقدمه آن، در طول چهارده سال هوگو در اوج محبوبیت خود چندین مقاله، سه رمان و پنج مجموعه شعر و نمایشنامه منتشر کرد اما این دوره درخشان، به ناگاه با مرگ دختر هوگو و شکست نمایشنامه منظوم او در سا ل1943 دچار وقفه جدی شد. کمی بعد،هوگو، شاهکار انساندوستانه خود بینوایان را نوشت و منتشر کرد و با وقوع انقلاب فرانسه به نمایندگی مردم در مجلس برگزیده شد. سپس در حالی که مدتها به عنوان حامی ناپلئون بناپارت شناخته میشد، به دنبال ارائه قانون اساسی ضد پارلمانی ناپلئون، به مخالف جدی وی تبدیل شد و او را "خائن فرانسه" نامید. پس از کودتای 1851، ناچار به شهر بروکسل گریخت و 19 سال در تبعید خود خواسته به سر برد. آنگاه در سال 1871 به مجلس ملی فرانسه راه یافت و مدتی بعد با کنارهگیری از فعالیتهای سیاسی به تالیف آثار جدید ادبی خود پرداخت. در هفتاد و پنج سالگی، کتاب "هنر پدربزرگ بودن" را نوشت و در فوریه 1881 به مناسبت ورود به 80 سالگی، مراسم باشکوهی برای او برگزار شد که تا به حال کمتر برای یک شاعر و نویسنده در حیات وی برگزار شده است. مردم فرانسه که در سال 1875 هنگام بازگشت هوگو از تبعید او را قهرمان ملی نامیده بودند، هنگام مرگ وی در 83 سالگی نیز برایش عزای ملی بر پا کردند وحضور دو میلیون نفر در تشییع جنازه وی به عنوان حادثه مهمی در تاریخ معاصر فرانسه - و سراسر اروپا - ثبت شد. از جمله مجموعههای شعر هوگو میتوان به اغانی جدید، اغانی و قصاید، شرقیها، برگهای خزان، صداهای درونی، نغمات شفق، پرتوها و سایهها، کیفرها، افسانه قرون، سال مخوف، عاقبت شیطان،مکتوبات جنگ و دسته گل آخر اشاره کرد. همچنین در میان نمایشنامههای هوگو، تاتر در هوای آزاد، شاه تفریح میکند و کرامول از همه معروفتر هستند و رمانهای معروف وی عبارتند از بینوایان، کارگران دریا، مردی که میخندد، نود و سه، نتردام دو پاری یا "گوژپشت نتردام"، آخرین روز یک محکوم، کلود گدا، بوگزار گال و هان دیسلند. تاکنون 15 فیلم سینمایی بر اساس رمان بینوایان، 5 فیلم سینمایی بر اساس گوژپشت نتردام، 3 فیلم بر اساس مردی که میخندد و فیلمهای دیگری بر اساس رمانهای نود و سه، ری بلاس و کارگران دریا ساخته شدهاند که هر یک در شمار موفقترین فیلمهای تاریخ سینما در طول یکصد و ده سال گذشته بودهاند. نظر کارشناسانه رهبر انقلاب درباره هوگو به عنوان یک هنرمند برخوردار از حکمت نیز خواندنی است. ایشان درباره رمان بینوایان گفتهاند: "به نظر من، بینوایان ویکتورهوگو برترین رمانی است که در طول تاریخ نوشته شده است. من همه رمانهای طول تاریخ را نخواندهام. شکی در این نیست. اما مقدار زیادی رمان خواندهام که مربوط به حوادث قرنهای گوناگون است.بعضی رمانهای خیلی قدیمی را هم خواندهام. مثلا کمدی الهی را خواندهام.امیر ارسلان را خواندهام. هزار و یک شب را هم خواندهام. وقتی نگاه میکنم به این رمانی که ویکتور هوگو نوشته،میبینم این چیزی است که اصلا امکان ندارد هیچکس بتواند بهتر از این بنویسد یا نوشته باشد و معروف نباشد و مثل منی که در عالم رمان بودهام، آن را ندیده باشم یا اسمش را نشنیده باشم... من میگویم بینوایان یک معجزه است در عالم رماننویسی... در عالم کتاب نویسی... واقعا یک معجزه است... زمانی که جوانها زیاد دور و بر من میآمدند قبل از انقلاب، بارها این را گفتهام که بروید یک دور حتما بینوایان را بخوانید... این بینوایان کتاب جامعهشناسی است. کتاب تاریخی است. کتاب انتقادی است. کتاب الهی است. کتاب محبت و عشق و عاطفه است" روایت واپسین روزهای حیات پیامبر اکرم(ص) عنوان و موضوع یکی از آثار ویکتورهوگوست که بهار امسال ترجمه فارسی آن به همت انتشارات باغ آبی منتشر شده است. در بخشی از این اثر که به صورت شعری بلند تالیف شده میخوانیم: " شب هنگام فرشته مرگ بر درگاه خانه آمد و اجازه ورود خواست پیامبر رخصت داد پیک خدا که داخل شدحاضران دیدند که برقی شگفت در نگاه پیامبر درخشیدن گرفت همانند نوری که روز میلاد، در چشمانش داشت..." اکنون فرازی از سخنرانی مهم ویکتورهوگو در مجمع قانونگذاری فرانسه به تاریخ پانزدهم ژانویه 1850: برای پی ریزی جامعهای بکوشیم که در آن بلای ویرانگری به نام گرسنگی جایی نداشته باشد. شما قانونگذاران، از من بشنوید که فقر،آفت یک طبقه نیست، بلای همه جامعه است. رنج فقر تنها رنج یک فقیر نیست،ویرانی یک اجتماع است. احتضار طولانی فقیر است که مرگ حاد توانگر را به دنبال میآورد. فقر بدترین دشمن نظم و قانون است. فقر نیز همانند جهل، شبی تاریک است که الزاما باید سپیدهای در پی داشته باشد. دیدگاه شاعران و نویسندگان بزرگ درباره ویکتورهوگو: شارل بودلر: او با استعدادترین فرد برای بیان روزهای زندگی به زبان شعر است. هیچ هنرمندی به اندازه او جهانی نیست. لامارتین: هوگو، در بینوایان، جامعه را همچون نامادری بدجنسی در چشم فقیران نشان میدهد که باید از او بیزار بود و خدا را جایگزینش کرد. آرتور رمبو: بینوایان،یک شعر واقعی است. امیل زولا: زبان انسان،هرگز بلاغتی چنین زنده و سرشار از شیفتگی نداشته است. آندره ژید: هوگو.... افسوس! پل والری: برای درک واقعیت ادبیات قرن نوزدهم، کافی است بدانیم تمام شاعران آن زمان برای نزدیک شدن به عظمت هوگو، باید چه آثاری خلق میکردند. * ویکتورهوگو: فقر، بدترین دشمن نظم و قانون است. * رهبر انقلاب: بروید یک دور حتما،بینوایان را بخوانید. * هوگو در طول عمر 83 ساله خود به طور متوسط هر روز یکصد سطر نثر و بیست سطر شعر نوشته است. * تاکنون پانزده فیلم موفق سینمایی توسط کارگردانان مطرح جهان بر اساس رمان بینوانان ساخته شده است.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی هفتم اسفند1392 به قلم سید فتح الله صدری زاده
هفتم اسفندماه سالروز درگذشت علیاکبر دهخداست؛ کسی که حقالتألیف لغتنامهاش را به ملت ایران بخشید.
علیاکبر دهخدا، داستاننویس، شاعر، طنزپرداز، روزنامهنگار و مبارز سیاسی، سال 1258 هجری شمسی در محلهی سنگلج تهران به دنیا آمد. در سال 1271 مطالعه و آموزش صرف و نحو عربی و اصول و فقه اسلامی را آغاز کرد. یک سال بعد به تحصیل در مدرسه علوم اسلامی مشغول شد و در سال 1280 به عنوان دستیار محمدحسین فروغی به تدریس ادبیات فارسی در مدرسه علوم سیاسی پرداخت.
دهخدا در سال 1282 برای مأموریت از طرف سفارت ایران، به وین، رم، بخارست و پاریس سفر کرد و دو سال بعد به ایران بازگشت. در سال 1285 در امور راهداری و راه شوسه در خراسان به کار مشغول شد و در عین حال به فعالیتهای سیاسی علاقهمند بود.
مجله معروف «صوراسرافیل» را در سال 1286 منتشر کرد تا اینکه یک سال بعد و پس از انتشار 32 شماره، مجله بسته شد. بسیاری از انقلابیون و مشروطهخواهان، محاکمه، تبعید و یا اعدام شدند. میرزا جهانگیرخان شیرازی در باغ شاه کشته شد و دهخدا به سوییس گریخت و آنجا هم چند شمارهای از مجله را منتشر کرد.
او شعر معروف «یاد آر ز شمع مرده یاد آر» را شبی، پس از بهخواب دیدن جهانگیرخان سرود. دهخدا همزمان با آغاز جنگ جهانی اول مخفیانه به ایران بازگشت و تا پایان جنگ نزد خوانین چهارمحال و بختیاری ماند. آنجا با استفاده از کتابخانه خطی و سنگی یکی از خوانین، کار تألیف و گردآوری «امثال و حکم» و «لغتنامه» را شروع کرد.
در سال 1334 حاشیهای بر دیوان ناصرخسرو نوشت و دو سال بعد هم حاشیهای بر دیوان حافظ.
دهخدا در فاصله سالهای 1308 تا 1311 چهار جلد «امثال و حکم» را از سوی وزارت فرهنگ وقت به چاپ رسانید و اولین جلد لغتنامهاش نیز در سال 1318 منتشر شد. در سال 1320 از مدرسه عالی حقوق و علوم سیاسی بازنشسته شد.
این مبارز سیاسی همچنین از مسؤولان کنگره نویسندگان، متشکل از چهرههایی چون صادق هدایت، عبدالحسین نوشین، پرویز ناتل خانلری، علیاصغر حکمت، کشاورز، نیما یوشیج، پرتو علوی و احسان طبری بود.
در سال 1329 حاشیهای بر کتاب معروف «لغت فرس» اسدی توسی نوشت و در سال 1332 وقتی رادیو لندن از او درخواست مصاحبهای داشت، پاسخش این بود که: «من کارهای نیستم، با جوانها گفتوگو کنید».
دهخدا که در تاریخ فرهنگ و ادبیات ایران چهرهی درخشانی است، در جریان کودتای 28 مرداد و بهخاطر دوستی با مصدق مورد بازجویی قرار گرفت. بازجوییها از او در دادستانی ارتش تا نیمهشب ادامه پیدا کرد، تا اینکه او را در سرما و در خیابان رها میکنند. دهخدا بعد از این واقعه با ابتلا به سینهپهلوی شدید، سرانجام در هفتم اسفندماه سال 1334 زندگی را بدرود میگوید.
او در واپسین روزهای عمرش، نامهای به رییس مجلس شورا نوشت و حقالتألیف لغتنامهاش را به ملت ایران بخشید.
معروف است که دهخدا بر اثر نوعی سرخوردگی ناشی از فضای سیاسی و اجتماعی وقت، به لغتنامهنویسی (حدود 30 سال) در زیرزمین منزلش روی آرود و بدین ترتیب، ادبیات معاصر ایران از خلاقیتآفرینی یکی از داستاننویسان خوشقریحهاش محروم ماند.
از جمله آثار ماندگار دهخدا تدوین لغتنامه بود؛ کاری که هنوز منشأ تدوین و تألیف سرفصل بسیاری از فرهنگنامههاست.
سال تاسیس:1392-------------------------------
تعداد کتاب:5500 نسخه--------------------------
تعداد عضو:400 نفر--------------------------------
ساعات کار:8الی13/30 و 17 الی 19-----------
شماره تماس:42543479-------------------------
نمابر:45243478----------------------------------------------------------
امکانات-----------------------
1- بخش نشریات------------------------------------
2- دسترسی به پایگاه نمایه مشتمل بر میلیونها مقاله جهت استفاده دانشجویان و محققان---------------------
3-متصل به نرم افزار کتابخانه ای تحت وب سامان(با عضویت در کتابخانه از تمامی کتابخانه های سراسر کشور استفاده نمایید)-------------------------------
4- کافی نت (اینترنت پرسرعت ) با تخفیف ویژه اعضا
5-بخش مجزای کودک و نوجوان با انواع سرگرمی ها
6- سالن مطالعه برای برادران و خواهران با ظرفیت 300 نفر
در زمان حیات آن شهید، کسانى که او را مىشناختند، زیاد نبودند و کسانى که به عمق برجستگى و نورانیت فکرى او آشنا بودند، بازهم کمتر بودند؛ اما امروز در محیط ذهنى انقلاب، جریان فکرىشهید مطهرى، جریان ممتازى است. این کتابها و مباحث و گفتارهایى که آن عالم دلسوز و مؤید من عند الله، به آنها پرداخته است چه مباحث اجتماعى، چه مباحث فکرى، چه مباحث عمومى و چه مباحث فلسفى خاص یکایک آنها، براى جامعه لازم و حیاتى است. البته از این کتابها، همه نمىتوانند استفاده کنند سطح خاصى دارد اما مىشود کارى کرد که از این مطالب، همهى جامعه و جوانان ما استفاده کنند.|
سخنرانى در دیدار با گروه کثیرى از معلمان و مسئولان امور فرهنگى کشور و جمعى از کارگران، به مناسبت روز معلم و روز جهانى کارگر۱۲/ ۰۲/ ۱۳۶۹
------------------------------
باید پدران و مادران ، بچه ها را از اول با کتاب محشور و مأنوس بکنند. حتی باید بچه های کوچک با کتاب انس پیدا کنند. بچه هایمان را هم از اول کودکی عادت بدهیم که کتاب بخوانند؛ مثلاً وقتی می خواهند بخوابند، کتاب بخوانند و بخوابند. وقتی که ایام روز فراغتی هست، یا مثلاً روز جمعه ای که بازی می کنند، بخشی از آن را حتماً برای کتاب قرار بدهند. در تابستان ها که بچه ها و جوانان تعطیل هستند، حتماً کتاب بخوانند؛ کتاب هایی را معین کنند، بخوانند و تمام کنند.
پرداخت آنلاین
برای کمک به انجمن خیرین کتابخانه ساز استان خراسان رضوی روی تصویر زیر کلیک کنید